Студент Академії – лауреат премії Національної академії наук України

За підсумками конкурсу 2020 року студенту четвертого курсу бакалаврату факультету гуманітарних наук, голові студентського самоврядування Івано-Франківської академії Івана Золотоустого Андрію Жуку присуджено премію НАН України за кращу наукову роботу (постанова Президії Національної академії наук України № 37 від 03.02.2021).

НАН України щороку присуджує премії для молодих вчених і для студентів закладів вищої освіти за роботи в галузі природничих, технічних і соціогуманітарних наук. Премії присуджуються окремим авторам або колективу авторів за кращі наукові роботи, а також за серії наукових робіт з єдиної тематики, за відкриття та винаходи.

На конкурс лауреат премії подав до секції суспільних і гуманітарних наук у відділення історії, філософії та права НАН України наукову роботу «Єпископ Української греко-католицької церкви Михаїл Сабрига (1940-2006): історичний портрет». У науковій праці здійснено грунтовний аналіз та історичний огляд постаті єпископа Української греко-католицької церкви Михаїла Сабриги у різних сферах його діяльності, а також чинників та умов формування особистості.

Робота написана під науковим керівництвом кандидата історичних наук, завідуючого кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, доцента Руслана Делятинського.

Конкурсна наукова праця отримала схвальні рецензії від кандидата історичних наук, доцента кафедри історії України і методики викладання історії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доцента Олега Єгрешія та доктора історичних наук, професора кафедри філології та перекладу Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Олега Малярчука.

На конкурс були представленні роботи студентів з багатьох закладів вищої освіти України. Разом зі студентом Івано-Франківської академії Івана Золотоустого Андрієм Жуком премії також отримали студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національної металургійної академії України та Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» тощо.

Інфо-центр ІФА