"Місіологія" - відкрита лекція

14 та 20 вересня студенти 2 курсу ОР «Магістр» Івано-Франківської академії Івана Золотоустого провели чергові відкриті лекції з курсу «Місіологія» які ініціював та організував викладач цього курсу кандидат наук з богослов’я, доцент протоієрей Віталій Козінчук.

Здобувачі вищої освіти відвідали Синагогу Іудейської громади Івано-Франківська, де розповіддю про традиції та культуру єврейської общини поділився рабин Моше Лейб Колесник. Студенти дізналися про історію громади, її сучасний стан, а також мали можливість отримати відповіді на низку запитань. Крім цього студенти ознайомилися з традиціями молитви, особливостями художнього оздоблення синагог, а також різними аспектами повсякденного життя іудеїв.

Також студенти-богослови відвідали парафію Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях), де о. Йосафат Бойко, ВС провів лекцію на тематику мотиваційності для душпастирського служіння. Настоятель парафії наголосив, що цю мотивацію для гідного та жертовного душпастирського служіння необхідно відшукувати в собі, постійно пам’ятаючи про своє покликання і про нашу добровільну відповідь йти за Христом і служити Богові, людям «жертовно і з любов’ю, а не на силу».

Три цитати зі Святого Письма стали основою лекції:

І Тим 2, 3-4: «Це добре й приємне в очах нашого Спаса Бога, який хоче, щоб усі люди спаслися і прийшли до розуміння правди»;

Мк 16, 15-16: «Він сказав їм: Ідіть по цілому світі й усьому творінню проповідуйте Євангеліє. Хто повірить і охреститься, буде спасенний, а хто не повірить, осуджений буде»;

Ів 17, 20-21: «Та не лиш за цих молю, але і за тих, які завдяки їхньому слову увірують в мене, щоб усі були одно, як ти, Отче, в мені, а я в тобі, щоб і вони були в нас об'єднані; щоб світ увірував, що ти мене послав…».

Після лекції у храмі, всі присутні мали гарну нагоду відвідати ще незавершене будівництво християнського дитячого садочку «Ковчег», яке ведеться силами парафіяльної спільноти та Парафіяльно-монастирським центром ім. святого Йоана Павла ІІ. Ці парафіяльні об’єкти є місцем здійснення місійної душпастирської праці (з фейзбук сторінки о. Йосафата Бойка).

 

Інфо-центр ІФА