Відбулася міжнародна конференція експертів

30 листопада 2022 року в рамках програми «Діалог» імені владики Василя Лостена та проєкту Центру міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас» відбулася Міжнародна конференція експертів "Релігійна безпека в контексті викликів для нацональної безпеки". Конференція проходила в онлайн-форматі на комунікаційній платформі Google Meet.

Організаторами конференції виступили Івано-Франківська академія Івана Золотоустого, Центр інформації та документації НАТО в Україні, Литовська асоціація атлантичного договору, Чорноморський міжнародний університет (Грузія), Відділення релігієзнавства Інституту філософії Національної академії наук України, Національний заповідник «Давній Галич», Громадська організація «Центр міжнародної безпеки».

На початку конференції до її учасників звернулися керівники програми «Діалог», центру «Лібертас» і сторін-організаторів, які побажали всім результативної співпраці.

Учасники конференції здійснили всесторонній аналіз проблем релігійної і національної безпеки, а також виступили із рекомендаціями для стейкголдерів щодо врахування думки експертного середовища у своїй діяльності.

Участь у конференції взяли експерти, аналітики, дослідники, науковці, представники громадських організацій, студенти та інші зацікавлені особи з України, Грузії і Литви.

Пряма трансляція конференції здійснювалася на сторінці Академії Івана Золотоустого у  Facebook, де і можна переглянути відеозапис конференції.

За результатами конференції відбувся прямий ефір на Івано-Франківському обласному телебаченні «Галичина» з учасниками наукового заходу. Запис ефіру можна переглянути на сторінці телебачення «Галичина» у Facebook.

Планується випуск матеріалів конференції в науковому віснику Академії Івана Золотоустого «Добрий Пастир».

Технічний супровід конференції здійснював студент Івано-Франківської академії Івана Золотоустого Микола Чемний.

 

Інфо-центр ІФА