ІІІ модуль "Освітньої програми для медичних капеланів УГКЦ"

17 липня священики-капелани УГКЦ із різних куточків Украіни розпочали ІІI навчальний блок за Міжнародною освітньою програмою "Душпастирська клінічна освіта" (Clinical Pastoral Education).

Цей вишкіл організувала і провадить "Комісія у справах душпастирства охорони здоров'я УГКЦ", де навчаються 15 медичних капеланів з різних Єпархій УГКЦ.

Ця програма розпочалася і триває з благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука) - Отця і Глави УГКЦ, котрий зробив особливий акцент на розвиток професійного медичного капеланства в Україні.

Пригадаємо, що "Clinical Pastoral Education" — клінічна спеціалізована підготовка з метою набуття медичим капеланом здатності професійо виконувати завдання та обов'язки щодо здійснення душпастирської опіки в закладах охорони здоров'я.

Кожень день для священників є насичений різноманітною програмою як теоретичною так і практичною, але завжди розпочинається з Св.Літургії в Храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці Патріаршої Курії УГКЦ, у якому капелани спільно мають нагоду молитися за всіх хворих, медичний персонал лікарень, військових медиків та Перемогу!

Викладачами курсу цього ІІI модулю є:

- о. Руслан П'яста - священник УГКЦ, викладач Івано-Франківської академії Івана Золотоустого

- о. Віталій Микитин - священник УГКЦ, медичний капелан (Австрія)

- о. Олег Саломон - священник РКЦ, асистент Кафедри корекційної педагогіка та інклюзії ЛНУ, психолог, психотерапевт.

- інші фахівці медичного, психихологічного та соціального скерування.

Щиро дякуємо "Комісії у справах душпастирства охорони здоров'я УГКЦ", в особі голови комісії с. Севастяни Карвацької та п.Мирослави Полець, що вкотре маємо нагоду, в добрих гостинних умовах "Патріаршого Дому", готувати професійних кваліфікованих капеланів в системі Охорони Здоров'я!

Автор - о. Руслан П’яста
Світлини - о. Віталій Воєца