Екуменічна молитва в Глазго

В неділю 11 червня 2023 року в Glasgow City Chambers /Mіській Раді Глазго/ відбулася екуменічна молитва в підтримку народів, які змушені на вимушену міграцію через ситуацію в їхніх країнах, у якій взяв участь о. Андрій Чорненко, відповідальний за міжнародні зв’язки та міжнародну співпрацю ПЗВО "Івано-Франківська академія Івана Золотоустого".

«Ми молимося, щоб сьогодні ми могли знайти в нашій громаді таку ж безстрашну чесність і рішучість виправити ситуацію. Коли ми думаємо про нашу батьківщину та місце, де ми народились, ми думаємо про тих, хто повинен покинути свою батьківщину, сім’ї та своїх знайомих. Як місто, ми сподіваємося, що ми висловимо гостиннісь, співчуття та любов до всіх, особливо людям в цей нелегкий час конфлікту в Україні. Ми також щиро заступаємося за врегулювання конфлікту в усьому світі, чи то в Україні, Судані, Ємені чи країнах, про які ми у молитві згадуємо. Оскільки їхні страждання на шпальтах новин-даруй їм мир, Господи, справжній мир зі справедливістю, який тільки Ти можеш дати» - звучали слова підтримки з уст шотландських друзів.

о. Андрій Чорненко, виголосив молитву за перемогу України у війні, за тих, хто мужньо боронить свою Вітчизну, за всіх людей, котрі постраждали в часі війни, за родини, котрі втратили домівку і зі зраненими серцями змушені були покинути свій край. За тих, хто нині потерпає від жахливого злочину російського агресора на Каховській ГЕС, від страшного екоциду. «Почуй благання наших зболених сердець за землю і народ України…». Також о. Андрій виголосив промову, зокрема подякував всім хто підтримує український народ в цих жахливих обставинах війни.

Після спільної молитви, запрошені гості, мали можливість в невимушеній атмосфері поспілкуватись з мером міста і шотландськими друзями.

Детальніше ТУТ