В Академії триває реалізація проєкту Європейського Союзу «Life Mercury-Free»

Представники Івано-Франківської академії Івана Золотоустого 21-22 вересня 2023 року взяли участь у роботі круглого столу «Сталі практики та заходи щодо запобігання забрудненню звалищ ртутьвмісними відходами» у рамках виконання проєкту Life Mercury-Free, який реалізовується за підтримки Європейського Союзу.

Захід проходив в Інституті комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки.

Академію представляли проректор з науково-педагогічної роботи Олег Білоус, керівник проєкту Роман Завійський і виконавчий менеджер проєкту Наталя Марчук.

Метою круглого столу було презентувати результати наукових досліджень, провести дискусії та обмінятися досвідом і рішеннями для зменшення забруднення ртуттю в різних екосистемах.

Захід відбувався в гібридному форматі та об’єднав більше 50 учасників з України та країн Європейського Союзу.

Проєкт Life Mercury-Free Complex Awareness Raising and Behaviour Change for the Mercury-Free City Environment  («Комплексний підхід до інформування та зміни поведінки населення для організації «вільного» від ртуті міста») є першим, який отримав фінансування в Україні від програми ЄС Life і присвячений обміну інформацією та аналітикою у сфері небезпеки забруднення ртуттю, з якою неправильно поводяться споживачі.

У консорціумі із реалізації проєкту беруть участь 8 партнерів із 6 країн Європи:  Лодзький політехнічний університет (Польща), Івано-Франківська академія Івана Золотоустого (Україна),  Національний університет «Львівська політехніка» (Україна), Краківська гірничо-металургійна академія (Польща), Університет Евора (Португалія), Іноваційний центр (Греція), Університет Камеріно (Італія), Центр віртуальних технологій (Нідерланди).

 

Інфо-центр ІФА