Відкрита лекція з дисципліни «Сучасні питання морального богослов’я»

21 квітня 2023 року доцент кафедри богослов’я отець Руслан П’яста провів відкриту лекцію з дисципліни «Сучасні питання морального богослов’я» на тему «Вчення Католицької Церкви щодо військових дій» для студентів I курсу освітнього рівня магістра 041 «Богослов’я».

Під час лекції розглянуто питання про трактування професії військовослужбовця у Святому Письмі, творах Отців Церкви та інших документах Учительського уряду Католицької Церкви, місця і ролі Церкви під час військових дій. У контексті проблемного підходу студенти разом із викладачем з’ясували богословські аспекти моральної оцінки убивства у контексті захисту Батьківщини та любові до ворогів під час війни. Актуалізуючи тематику лекції, отець Руслан П’яста зазначив, що на сьогодні в УГКЦ розробляється стратегія душпастирської праці над зціленням ран війни, а також здійснено чимало практичних заходів у цьому напрямку. Зокрема, він представив власні наукові здобутки, пов’язані з дослідженням проблеми сучасної морально-богословської оцінки війни, а також матеріали понад 50 занять духовно-психологічної реабілітації для військових, членів їх сімей, сімей загиблих та пропалих безвісти.

Проведена лекція стала важливим етапом у процесі підготовки фахівців з богослов’я, адже обговорена проблематика безпосередньо стосується майбутньої професійної діяльності слухачів як богословів і душпастирів у зціленні ран війни в Україні.

Інфо-центр ІФА