IV Міжнародна науково-практична конференція «Особистість в історії, літературі та методиці навчання»

27 жовтня 2023 року відбулася IV Міжнародна науково-практична конференція «Особистість в історії, літературі та методиці навчання», проведена в онлайн-форматі на базі Івано-Франківського обласного інститут післядипломної педагогічної освіти. Співорганізаторами конференції виступили Український державний університет імені Михайла Драгоманова, Варшавський університет (Польща) і Стамбульський університет (Туреччина).

В конференції взяли участь понад 90 науково-педагогічних і наукових працівників, студентів і аспірантів з десятка закладів вищої освіти і наукових установ України, а також з Польщі, Німеччини і Туреччини, що спеціалізуються в галузі педагогічних, філологічних, історичних, філософських наук, державного управління, мистецтвознавства, богослов’я.

Представники Івано-Франківської академії Івана Золотоустого – доцент кафедри богослов’я, доктор філософії в галузі богослов’я, доцент, протоієрей Віталій Козінчук, завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін, кандидат історичних наук Руслан Делятинський, студент 4-го курсу ОПП «Богослов’я» за освітнім рівнем бакалавра Тарас Котик, студент 1-го курсу ОПП «Богослов’я» за освітнім рівнем магістра Петро Туркевич – взяли участь у роботі конференції в рамках засідання першої секції «Роль особистості у виборюванні незалежності та розвитку держави».

Так, Віталій Козінчук і Тарас Котик представили доповідь «Вплив творів сакрального мистецтва на виховання молоді», Петро Туркеивч - «"Політично ненадійний" дяк Григорій Кметь», а Руслан Делятинський виступив із доповіддю «Отець Василь Кузьма (1891–1963): душпастирська та громадська діяльність греко-католицького священика на тлі епохи».

За результатами конференції було обговорено та прийнято спільну резолюцію з практичним рекомендаціями, яку буде представлено органам влади для розробки і проведення гуманітарної політики.

Матеріали конференції можна переглянути на офіційному сайті.

Інфо-центр ІФА