Відповідальність за створіння

У вівторок, 12 грудня, в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого відбулося вручення нагород переможцям Всеукраїнського екологічного конкурсу «Відповідальність за створіння», який уже тринадцятий рік поспіль організовує Бюро УГКЦ з питань екології з метою плекання християнської відповідальності за створений Богом світ – природу та для підвищення екологічної свідомості в суспільстві.

У заході взяли участь студенти Академії та брати-семінаристи.

Головним організатором заходу став отець Михайло Дзуль – референт Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській Архієпархії.

Урочисте дійство відбулось у рамках святкової академії з нагоди відзначення переможців конкурсу, яка була проведена в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого.

Цьогорічний конкурс було присвячено темі «Енергоефективність та енергозбереження».

Захід розпочався зі спільної молитви «Отче наш». Опісля до привітального слова було запрошено очільника Бюро УГКЦ з питань екології проф. д-р Володимира Шеремету, викладача Академії.

«Наш конкурс 2023, мав на меті в контексті екологічно-енергетичних викликів війни плекати культуру енергоефективності та енергозбереження як невід’ємну складову християнської відповідальності за створений Богом світ», – наголосив п. Володимир.

Завершили захід спільною молитвою «Під твою милість» та «Боже Великий, Єдиний».

Детальніше ТУТ.

Джерелоifds.if.ua