Науковці Прикарпаття здобули в Академії другу вищу освіту з богослов’я

Знаменно, що сьогодні, 27 лютого 2024 року, серед випускників за освітньою програмою спеціальності 041 «Богослов’я», дипломи магістрів отримали двоє науковців: доктор філософії з політології Василь Мельничук, начальник відділу електронного забезпечення виконавчого апарату Івано-Франківської обласної ради, і доктор філософії з фізики та астрономії Тетяна Мазур, доцент кафедри загальної та прикладної фізики Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Зокрема, Тетяна Мазур успішно захистила магістерську роботу на тему «Спільнота «Матері в молитві» Івано-Франківської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви та її роль в духовно-моральному вихованні (2005–2022 рр.)» під керівництвом доктора наук з богослов’я, професора кафедри богослов’я і ректора Академії Олега Каськіва. Її зацікавлення цією проблемою пов’язане із практичним християнським життям і досвідом духовного проводу архиєпархіяльною спільнотою «Матері в молитві».

Василь Мельничук здійснив наукове дослідження «Діяльність блаженного священномученика Миколая Чарнецького в контексті суспільно-релігійних викликів ХХ століття» під науковим керівництвом кандидат політичних наук, доцент кафедри соціально-гуманітарних дисциплін і проректора Академії Олега Білоуса. Дана тематика обумовлена зацікавленістю автора життям і діяльністю блаженного священномученика Миколая Чарнецького й практичними діями щодо облаштуванням пов’язаних із його іменем пам’ятних місць на Городенківщині.

 

Інфо-центр Академії