МІНІСТР ОСВІТИ УКРАЇНИ ВІДВІДАЛА ІФБУ

4 травня 2018 р. до Івано-Франківського Богословського університету завітала Міністр освіти України п. Лілія Гриневич, яка перебувала в цих днях в Івано-Франківську з робочою поїздкою.

Високоповажну гостю радо вітали Митрополит Івано-Франківський Кир ВОЛОДИМИР Війтишин, Ректор ІФБУ прот. д-р Олександр Левицький, професорсько-викладацький склад та студентство. Разом з п. Лілією Гриневич прибув і народний депутат України, голова комітету з питань культури і духовності п. Микола Княжицький.

Під час зустрічі міністр освіти і науки України Лілія Гриневич розповіла про особливості впровадження Закону України “Про освіту”.

Ректор ІФБУ, о. д-р Олександр Левицький подякував Лілії Гриневич за всебічне сприяння у процесі визнання духовної освіти. Навів статистичні дані, за якими з нашого вищого духовного навчального закладу вже визнано державою понад 90 магістрів та бакалаврів, 2 доценти, 5 кандидатів богословських наук. А в міністерстві знаходиться понад 140 справ, які очікують державного визнання.

Також Міністру були задані питання, які стосуються державного визнання вищої духовної освіти, а також визнання вчених звань, та наукових ступенів. На ці питання Міністр дала грунтовні відповіді, а також запевнення,що буде сприяти і допомагати, щоб процес визнання вищої духовної освіти тривав в достойному темпі.

На завершення зустрічі Митрополит ВОЛОДИМИР вручив міністру і народному депутату ікони Ісуса Христа і Богородиці, запевнивши в молитовній підтримці. Опісля прозвучало традиційне МНОГОЛІТТЯ високоповажним гостям.

 

Інфо-центр ІФБУ