Освячення храму в Брюховецькому монастирі

2 грудня 2018 року Божого для отців Василіян стало особливим днем у історії й житті Чину. У цей день відбулася велична подія - освячення монастирського храму Собору Пресвятої Богородиці, на котру брати та отці чекали майже шість років. На цій події були присутні ректор ІФА митр. прот. д-р Олександр Левицький і віце-ректор ІФДС прот. д-р Андрій Чорненко.

Чин освячення храму здійснив Блаженніший Святослав Шевчук, отець і глава Української Греко-Католицької Церкви. Також з ним співслужило 11 Єпископів УГКЦ: вл. Ігор Возняк, Архиєпископ і Митрополит Львівський, вл. Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, вл. Іриней Білик, Канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре в Римі, вл. Даниїл Козлінський, Правлячий архиєрей єпархії Покрови Пресвятої Богородиці в Аргентині, вл. Богдан Данило, Єпарх Пармський (США), вл. Дмитро Григорак, Єпарх Бучацький, вл. Василь Тучапець, Екзарх Харківський, вл. Василь Івасюк, Єпарх Коломийський, вл. Михайло Бубній, Екзарх Одеський, вл. Йосафат Говера, Екзарх Луцький, вл. Петро Лоза, Єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії. На свято прибуло чимало священників: отець Протоархимандрит Генезій Віомар, ЧСВВ, отець Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні Йоан Школик, Протоігумен із Закарпатської Провінції св. Миколая о. Андрій Белеканич, ЧСВВ, Протоігумен Польської Провінції Покрову Пресвятої Богородиці о. Миколай Козіцький, ЧСВВ, ректор УКУ о. Богдан Прах, ректор Львівської духовної семінарії о. Ігор Бойко, о. Іван Римар, ректор Тернопільської семінарії, ігумени Василіянських монастирів та чисельне духовенство.

Пастирське слово до людей виголосив Блаженніший Святослав, у якій наголошував на довірі до Бога і до своїх ближніх. Згадав він також про не легкий час у нашій країні, закликавши усильно молитися та постити за мир в Україні. Також Глава Церкви привітав монастирську спільноту із цією великою подією.

Подяку Главі УГКЦ висловив генеральний настоятель Василіянського Чину о. Генезій Віомар та Протоігумен о. Йоан Школик. Вкінці Блеженніший Святослав подарував для нового храму копію чудотворної ікони Галицької Богородиці, а о. Пантелеймон Трофімов попросив главу УГКЦ посвятити ікону «Скинія, що зветься святая святих», яка належить до київської іконописної школи та має вже понад 300 років. 

 

Джерело: ВІФБС