МИ ОТРИМАЛИ ДЕРЖАВНУ ЛІЦЕНЗІЮ

10 травня 2018 року в Івано-Франківську засновано заклад вищої освіти нового типу,  який не має аналогів у регіоні. Згідно декрету Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ, доктора, Високопреосвященного Володимира Війтишина створено Івано-Франківську академію Івана Золотоустого, яка стала правонаступницею Івано-Франківського Богословського Університету ім.Івана Золотоустого.

Академія найперше покликана розвивати богословську науку тут поєднуються освіта міжнародного рівня й європейського зразка, наукові дослідження міждисциплінарного профілю щодо актуальних проблем сучасності і просвітницькі заходи пізнавального характеру.
30 листопада Міністерство освіти і науки України видало Академії Ліцензію на право здійснювати підготовку фахівців з богослов’я за освітніми стандартами України. Отож, Академія розпочинає підготовку спеціалістів, які отримають дипломи про вищу освіту державного зразка відкриваючи можливість вивчати богослов’я особам які не тільки спрямовані до священичого служіння і таким чином  вони зможуть працевлаштуватися в аналітичні і експертні центри, в дослідницькі і наукові структури, в органи влади, в релігійні організації, в школи та інші навчальні заклади, в засоби масової інформації, в неурядові, благодійні організації, в інші суспільні сфери і напрямки…

Інфо-центр ІФА