Нагородження переможців екологічного конкурсу

18 грудня 2018 року проректор з наукової роботи Олег Білоус і директор бібліотеки Іванна Стрихар взяли участь у святковій академії з нагоди вшанування переможців Всеукраїнського екологічного конкурсу «Відповідальність за створіння».

Всеукраїнський екологічний конкурс «Відповідальність за створіння», починаючи з 2011 року, щорічно організовує Бюро УГКЦ з питань екології з метою плекання свідомості християнської відповідальності за Боже створіння – природу. Конкурс проводиться у п’яти номінаціях: молитва, вірш, проповідь, роздуми-катехиза та малюнок. Беручи до уваги те, що Всеукраїнська Рада Церков та Синод Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ 2018 рік проголосили Роком Божого Слова, цьогоріч конкурс пройшов під гаслом «І побачив Бог усе, що створив: і воно було дуже добре» (Бут 1, 31), маючи за мету допомогти переосмислити у світлі Божого Слова цінність світу як Божого створіння і нашу відповідальність за природні дари Творця.

З привітальним словом до присутніх звернувся керівник Бюро УГКЦ з питань екології, професор Володимир Шеремета, котрий коротко розповів про історію, мету та основні завдання Конкурсу.

Пан Ігор Яківчук, заступник начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області і багатолітній член журі, наголосив на важливості конкурсу у формуванні екологічної свідомості громадян і особливій ролі Української Греко-Католицької Церкви у цьому процесі.

Проректор Академії Олег Білоус у своєму виступі відзначив глибоке змістовне наповнення робіт, а також висловив сподівання на подальшу наукову і просвітницько-пізнавальну співпрацю Академії з Бюро УГКЦ з питань екології.

Від імені членів журі, переможців привітала також пані Ірина Даравай, арт-директор наукового містечка «Нова Енергія».

В рамках святкової академії відбулось вручення грамот та цінних екологічних призів від Бюро УГКЦ з питань екології переможцям конкурсу, а також розіграш супер-призу – електровелосипеда серед призерів п’яти номінацій.

Фото: Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ

Інфо-центр ІФА