Круглий стіл: Конфлікт. Діалог. Примирення

Івано-Франківська академія Івана Золотоустого разом з Благодійним фондом «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» та Івано-Франківською міською радою виступили співорганізаторами круглого столу «Конфлікт. Діалог. Примирення», який пройшов 07 лютого 2019 року в конференц-залі готелю «Станіславів».

Метою заходу було з'ясувати проблеми Івано-Франківщини, що породжують конфлікти у регіоні та стоять на перешкоді розбудови миру, як нести мир серед насилля і війни з точки зору Євангелії, з якими проблемами звертаються ветерани АТО та цивільне населення під час бойових дій на Донбасі, які кроки необхідно зробити громадянському суспільству та владі для розбудови та утвердження миру в Україні…

Круглий стіл відбувся за участю науковців, психологів, військових капеланів, ветеранів АТО, внутрішньо переміщених осіб, громадських активістів, місцевої влади, представників ЗМІ, студентів Івано-Франківської академії Івана Золотоустого…

Модератором круглого столу був Олег Білоус, проректор з наукової роботи Івано-Франківської академії Івана Золотоустого, який розповів присутнім про можливості навчання та співпраці з Академією.

До учасників круглого столу із привітаннями звернулися отець Володимир Чорній, директор БО «БФ Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» і Роман Харук, радник міського голови Івано-Франківська, депутат Івано-Франківської міської ради.

Із доповідями виступили радник із стратегічних комунікацій Глави Української Греко-Католицької Церкви, заступник керівника Департаменту військового капеланства УГКЦ отець Андрій Зелінський, кандидат психологічних наук, доцент Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Оксана Лютак, доктор політичних наук, професор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Іван Монолатій, радник міського голови Івано-Франківська, депутат Івано-Франківської міської ради Роман Харук, керівник ГО «Молода просвіта» Євгенія Бардяк, психолог, психотерапевт Ірина Вишинська, психолог БО «БФ Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» Тарас Рабій.

В ході дискусії «Актуальність діалогу та примирення в умовах конфлікту на Сході України» учасники круглого столу обмінялися думками і висловили свої міркування щодо запропонованих для обговорення питань.

Підсумки дискусії у своєму виступі узагальнила виконавчий директор БО «БФ Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» Наталя Козакевич.

На завершення роботи круглого столу було прийнято рішення ухвалити резолюцію за результатами дискусії.