Проректор з наукової роботи взяв участь в роботі круглого столу

13 березня 2019 року проректор з наукової роботи Олег Білоус взяв участь в роботі круглого столу «Науково-дослідні розробки: сучасні вимоги, оцінка ефективності, комерціалізація», який проходив в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу.

Науковий захід проходив за підтримки Міністерства освіти і науки України, Академії економічних наук України, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Херсонського державного університету, Секретаріату науково-технічної ради Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», Асоціації міст України та Асоціації маркетингу в Україні.

Форум об'єднав своєю тематикою представників закладів вищої освіти, органів державної влади і місцевого самоврядування, підприємств, громадських та професійних організацій, працівників академічних наукових організацій, фінансових та інших установ.

Модератором круглого столу була завідувач кафедри підприємництва та маркетингу ІФНТУНГ Ірина Перевозова.

Круглий стіл проходив у форматі науково-прикладних платформ щодо формуванням зворотного зв`язку для узагальнення досвіду комерціалізації результатів наукових досліджень, формування можливостей практичної їх реалізації для регіональної і місцевої влади, підприємництва, напрацювання рекомендацій щодо проведення оцінки ефективності науково-дослідних робіт та формування можливостей для подальшого розвитку.

В ході свого виступу Олег Білоус акцентував увагу на необхідності практичного впровадження і комерціалізації результатів наукових досліджень соціально-економічного і гуманітарного спрямувань, розповів про наукову роботу в Академії та закликав до співпраці представників влади, громадських організацій, закладів освіти і науки тощо, а також відповів на запитання присутніх щодо можливостей співробітництва з Академією.

Під час заходу виступили ректор ІФНТУНГ, академік НАНУ Євстахій Крижанівський, голова Секретаріату науково-технічної ради Групи компаній «Нафтогаз України», випускник ІФНТУНГ і голова організаційного комітету проведення круглого столу Олександр Ковалко, проректор з наукової роботи ІФНТУНГ Ігор Чудик, проректор з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ Ліліана Гораль, виконавчий директор регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук, радник міського голови Івано-Франківська Роман Харук, а також науковці Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Харківського національного університету радіоелектроніки, Херсонського державного університету, Хмельницького національного університету, ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» та інші.

 

ПРЕС-ЦЕНТР ІФА
За матеріалами офіційного сайту ІФНТУНГ