Підведення підсумків педагогічної практики

11 березня 2019 р. в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого відбувся захист практики студентів ІV курсу спеціальності «Богослов’я» (керівники практики – п. Марія Копчук-Кашецька, с. А. Маслій).

Метою практики є формування у майбутніх учителів основ християнської етики системи необхідних педагогічних умінь й навичок, фахових здібностей, необхідних для майбутньої професії в оптимально наближених до роботи за фахом умовах.

Протягом практики майбутні педагоги мали можливість працювати із учнями Української гімназії № 1, ІФПНК «Католицька-школа гімназія імені св. Василія Великого» та Католицької початкової школи св. Василія Великого.

Працюючи з дітьми, студенти-практиканти доклали чимало зусиль, творчості, винахідливості щодо організації освітнього процесу, дбаючи про духовний, моральний, фізичний, пізнавальний і творчий розвиток учнів. У процесі педагогічної практики майбутні педагоги ознайомилися із щоденною роботою вчителя.

На захисті студенти приємно вразили цікавими доповідями, креативними фотозвітами та мультимедійними презентаціями, розповіли про індивідуальні особливості оволодіння професійними уміннями, досвідом практичної діяльності, розповіли про освітні реформи та роботу в Новій українській школі, показали належний рівень теоретико-методологічної підготовленості до реалізації професійних функцій, поділилися враженнями від самостійних педагогічних кроків у шкільній практиці.

13 березня 2019 р. відбулася звітна науково-практична конференція за результатами педагогічної практики в школі, на тему: «Формування професійної компетентності майбутніх учителів християнської етики у процесі виробничої практики».

Під час звітної конференції студенти поділилися результатами практики, а також виступили з креативними, цікавими доповідями та презентаціями.

Керівник практики ‑ канд. пед. наук, М. С. Копчук-Кашецька та с. А. Маслій.

Інфо-центр ІФА