Відбулося вручення сертифікатів

14 травня 2021 року в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого, з благословення Ректора митрофорного протоієрея д-ра Олександра Левицького, відбулося урочисте свято вручення сертифікатів навчально-практичної програми «Активні методи катехизи та організація християнського дозвілля». Програма тривала протягом січня-травня 2021 року, включала 30 лекцій (60 академічних годин) та об’єднала вчителів християнської етики, катехитів, студентів, а також лідерів парафіяльних спільнот.

Зі вступним словом від імені ректорату Академії до учасників курсу та гостей свята звернувся проректор з наукової роботи Олег Білоус, який наголосив про важливість та успішне проведення академічних сертифікатних програм, зокрема катехитичної, котра була організована в рамках підвищення кваліфікації.

Директорка катехитично-педагогічного навчально-наукового інституту, кандидатка з наук богослов’я сестра Віталія Іванюк у своєму зверненні відзначила старанну працю як викладачів курсу, так і учасників; підкреслила особливу колегіальну властивість усього науково-педагогічного колективу відповідати на виклики часу та Церкви, ідейно реагувати на запити студентства та плідно творити, підтримуючи одне одного.

Директорка бібліотеки Іванна Стрихар розповіла про забезпечення фаховою літературою учасників сертифікатної програми щодо проведення та підготовки катехитичного навчання і виховання, а також відзначила особливість академічної бібліотеки – наявність найсучасніших фондів з богословської літератури. Пані Іванна зауважила про можливості користуватися бібліотечними фондами не лише студентам закладу, але й тим, котрі завершили свою академічну формацію, однак потребують і надалі оновлювати свої знання, тому книжкова скарбниця назавжди залишається для таких осіб потоком свіжої води.

На академічному святі були присутні священники парафій, працівники яких брали участь у навчанні, котрі наголосили на важливості такої програми та подякували закладу за професійність і можливість отримувати здобувачам не тільки теоретичні, а й практичні знання з основ християнської віри. Після спільної молитви проректор Олег Білоус і священники вручили парафіяльним працівникам сертифікатні документи.

Учасники заходу ділилися своїми враженнями та пережитим досвідом. Усіх об’єднували одне бажання та мета: свідчити, навчати та якомога краще поширювати здобуті знання.

На численні прохання повторити сертифікатну програму директорка катехитично-педагогічного навчально-наукового інституту сестра Віталія Іванюк повідомила про новий набір на навчально-практичну програму «Активні методи катехизи та організація християнського дозвілля».

Чекаємо усіх охочих!!!

 

Інфо-центр ІФА
Фото
– Павло Гедзик