Проректор академії увійшов до складу Громадської ради при Державній службі України з етнополітики та свободи совісті

Проректор з науково-педагогічної роботи Івано-Франківської академії Івана Золотоустого Олег Білоус увійшов до складу Громадської ради при Державній службі України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС). Кандидатуру Олега Білоуса для участі в Установчих зборах з формування складу Громадської ради і для діяльності в складі Громадської ради делегувала Громадська організація «Науково-аналітичний центр Івано-Франківської об’єднаної територіальної громади» (голова правління – Роман Харук).

12 жовтня 2021 року відбулися Установчі збори з формування складу Громадської ради. Привітали учасників Установчих зборів Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті пані Олена Богдан, голова Ініціативної групи з формування складу Громадської ради Аніфе Курсеітова, член Ініціативної групи з формування складу Громадської ради, консультант з питань релігії та стратегічного планування ДЕСС пан Костянтин Сігов, членкиня Ініціативної групи з формування складу Громадської ради пані Євгенія Полуектова.

Державна служба України з етнополітики та свободи совісті є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра культури та інформаційної політики і який реалізує державну політику у сфері міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин в Україні. Місією ДЕСС є сприяти розвитку відкритості, відповідальності, доброзичливості та єдності в розмаїтті українського суспільства

Основними завданнями ДЕСС є реалізація державної політики у сфері міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин в Україні; внесення на розгляд Міністра культури та інформаційної політики пропозицій щодо формування державної політики у сфері міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин в Україні.

Громадська рада є консультативно-дорадчим органом, який утворюється для сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації державної, регіональної політики з етнополітики та свободи совісті. Основними завданнями Громадської ради є сприяння врахуванню громадської думки під час формування та реалізації державної, регіональної політики; сприяння моніторингу результатів формування та реалізації державної, регіональної політики; проведення громадського моніторингу діяльності органу виконавчої влади; здійснення підготовки експертних пропозицій, висновків, аналітичних матеріалів з питань формування та реалізації державної, регіональної політики.

Всього до складу Громадської ради увійшло 20 осіб, які представляють громадські організації з різних регіонів України. Зокрема, це представники Громадської організації «Український Центр Діалогу та Комунікацій», Релігійної організації «Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського Східного Вікаріату Чоловічого домініканського Ордену в Україні Римсько-Католицької Церкви», Громадської організації «Кримськотатарський Ресурсний Центр», Громадської організації «Майстерня академічного релігієзнавства», Громадської організації «Центр богословських студій», Громадської організації «Африканська Рада в Україні», Асоціації єврейських організацій та общин України, Спілки об’єднань громадян «Рада німців України», Громадської організації «Друзі спільного святого Егідія», Міжнародної громадської організації «Фонд досліджень та підтримки корінних народів Криму», Громадської організації «Відкритий Православний університет Святої Софії-Премудрості», Федерації Грецьких Товариств України, Громадської організація «Десяте квітня», Релігійної організації «Національні духовні збори бахаї України», Всеукраїнської громадської організації «Діаспора чеченського народу», Релігійної організації «Український Католицький університет Української греко-католицької Церкви», Громадської організації «Німецька молодь Закарпаття», Громадської організації «Науково-видавниче об’єднання «Дух і Літера», Громадської спілки «Чеська національна рада України».

Інфо-центр ІФА