ВІДКРИТИЙ СЕМІНАР З КУРСУ "МЕТОДОЛОГІЯ НАУКОВОЇ РОБОТИ"

19 жовтня 2021 року студенти 1 курсу магістратури за спеціальністю «Богослов’я» у рамках навчальної програми, з курсу «Методологія наукової роботи», на чолі із викладачем Русланом Івановичем Делятинським провели практичний семінар на тему: «Правила користування онлайн-бібліотеками та наукометричними базами».

В рамках роботи семінару студенти мали змогу дистанційно познайомитися з провідними бібліотечними фондами України, а саме: Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського, Наукової бібліотеки НаУКМА, Наукової бібліотеки ЧНУ ім. Ю. Федьковича та ін.

Студент Тигран Латишев продемонстрував практичні навички використання електронних каталогів даних бібліотек шляхом пошуку потрібних книг чи наукових статей для написання кваліфікаційної роботи.

Студент Андрій Жук практично показав як користуватися наукометричними базами Google Академія, Academia.edu, ORCID на прикладі власних профілів в системі даних платформ.

На завершення семінару викладач підкреслив, що вміння правильно користуватися електронними бібліотечними фондами надає здобувачу вищої освіти другого (магістерського) рівня більше перспектив та можливостей до осягнення поставлених завдань наукового дослідження.

Андрій Жук
Фото: Роман Везучий