Круглий стіл «Берестейська церковна унія та екуменічні процеси в християнстві»

11 листопада 2021 року в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого відбувся круглий стіл «Берестейська церковна унія та екуменічні процеси в християнстві», присвячений 425-й річниці підписання Берестейської церковної унії. Захід проходив в онлайн-форматі на комунікаційній платформі GOOGLE MEET.

В роботі круглого столу взяли участь понад сорок осіб, зокрема, науковці в галузях історії, богослов’я, політології, філософії, регіональних досліджень тощо та студенти, які представили свої дослідження щодо заявленої проблематики.

Під час роботи круглого столу його учасники розглянули суспільно-політичні процеси на території українських земель в XVI-XVII століттях, обговорили питання екуменічно-еклезіальної оцінки Берестейської унії зі сторони Католицької церкви у світлі офіційних документів Папи Римського Івана Павла ІІ, проаналізували роль окремих особистостей в історії через призму їхнього впливу на суспільний розвиток та релігійно-церковні процеси, розглянули історичні та канонічні аспекти інститут відпусту в Українській греко-католицькій церкві та обговорили інші питання.

Інфо-центр ІФА