Онлайн-зустріч з нагоди вшанування отця-доктора Івана Музички

15 листопада 2021 року професор Академії Людмила Филипович і проректор Академії Олег Білоус взяли участь в онлайн-зустрічі на тему: "Скромний творець історії" з нагоди 100-річчя від дня народження отця-доктора Івана Музички.

Іван Музичка – доктор богослов'я, митрофорний протоієрей, почесний науковий співробітник відділення релігієзнавства Інституту філософії Національної академії наук України, заслужений ректор Українського католицького університету імені святого Климента Папи у Римі, почесний доктор honoris causa Українського католицького університету у Львові...

Отець Іван Музичка народився 15 листопада 1921 року в селі Пуків на Рогатинщині, помер – 22 лютого 2016 року в місті Римі.

Участь в онлайн-зустрічі взяли більше 40 учасників з різних країн.

Зустріч організована Рогатинською міською радою, модератором зустрічі виступила Христина Сорока – секретар Рогатинської міської ради.

Професор Людмила Филипович виступила із доповіддю «Мислитель-богослов Іван Музичка жив з Україною в серці», Олег Білоус виступив із доповіддю «Отець Іван Музичка як богослов і релігієзнавець».

Учасники онлайн-зустрічі обговорили проблематику збереження, вивчення, поширення і популяризації наукової і творчої спадщини отця Івана Музички, поділилися спогадами про отця Івана, акцентували увагу на різних сторонах біографії і таланту отця-доктора.

 

Інфо-центр ІФА