Урочистості з нагоди Дня Івано-Франківської академії Івана Золотоустого

26 листопада 2021 року в Івано-Франківській академії Івана Золотоустого, з нагоди Дня Академії, у День вшанування пам’яті святого Івана Золотоустого, відбулися Круглий стіл «Богослов’я в Україні: сучасний стан і перспективи розвитку», а також урочисті заходи і святковий концерт, які пройшли за підтримки почесного доктора Академії Олександра Шевченка.

Захід одночасно відбувався у двох комунікаційних форматах: безпосередньо в Академії і в режимі онлайн на платформі GOOGLE MEET, а також здійснювалася онлайн-трансляція на Facebook-сторінках Академії та Олександра Шевченка.

Круглий стіл розпочався із привітальних слів ректора Академії, доктора наук з богослов’я, професора, митрофорного протоієрея Олександра Левицького.

Із вітаннями до колективу Академії та всіх присутніх звернувся почесний доктор Академії, депутат Івано-Франківської обласної ради Олександр Шевченко.

В роботі Круглого столу взяли участь провідні науковці, дослідники, експерти, аналітики в галузі богословської науки і освіти, а також студенти і учні закладів освіти. Обговорено широкий спектр питань розвитку богослов’я в Україні, окреслено актуальні проблеми, напрацьовано шляхи їхнього вирішення та домовлено про тісну співпрацю задля поглиблення співробітництва в галузі богословських досліджень та практичної реалізації отриманих результатів.

До уваги всіх присутніх була представлена виставка наукової і навчальної літератури з богослов’я, авторами якої є працівники Академії.

Знаковою подією стало підписання Угоди про співпрацю між Академією і Львівським національним аграрним університетом, а також нагородження почесною грамотою від імені Львівського національного аграрного університету ректора Академії.

Під час урочистостей ректор Академії і почесний доктор Академії вручили грамоти і подяки студентам від Івано-Франківської обласної і міської влади.

Із святковим концертом перед присутніми виступив квінтет «ADORO».


Фото – Павло Гедзик, Роман Везучий,
прес-служба Олександра Шевченка.